Sarımsak Kürü Balgam Söktürücü Öksürük Kesici

 Süt Sarımsak kürü ile öksürük kesici ve balgam söktürücü faydası vardır.Kuru öksürüğe sebep olan balgamı ise 20 gün içerisinde sökmeye başlayarak Toplamda 10 günde ondan da beni kurtardı gerçek bir mucize sarımsak.

Bugün sizlerle geçen sene beni kuru Öksürükten kurtaran Hızır gibi yetişen inanılmaz rahatlama sağlayan ve çok güzel bir şekilde balgam söktüren bu şekilde Ciğerlerimi temizleyen broşları motor temizliği yapan o balgamdan Kuru öksürüğe sebep olan o balgamdan beni kurtaran Sarımsaklı süt küründen bahsedeceğim. 

Sarımsağın faydaları


 

Sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor zaten bir çoğunuz Bunu biliyorsunuz sarımsak çok güçlü bir antibiyotik antibiyotik ne demek enfeksiyonu öldüren kökünü kazıyan ve vücudumuza rahatlatan bir madde demek arkadaşlar ve sarımsağın içerisinde bolca antibiyotik içeren maddeler var. sarımsak gerçekten güzel bir sarımsak bu marketlerde olan Çin sarımsakların dan uzak durmanızı tavsiye ederim arkadaşlar yerli güzel sarımsaklar bulursanız çok daha iyi verim alırız bu kürden.

1 bardak süt kullanacağız ev sütü Market sütü fark etmez Tabii ki güzel bir süt olursa çok daha iyi olur toplamda 1 bardak süt kullanıyoruz  ve 3 diş sarımsak kullanacak sarımsaklarımızı mutlaka havanda ezeceğiz, bıçaklar doğramayacağız bütün atmayacağız, mutlaka havanda güzelce ezeceğiz döveceğim iz sarımsağımızı ve ondan sonra Sütümüzü içerisine ilave edeceğiz o kısımlar çok önemli bunları vücudumuza alıyoruz yiyoruz içiyoruz bu yüzden Tüm detayları sizlere belirtiyoruz.

 Balgam Söktürücü Öksürük Kesici Sarımsak Kürü Yapımı

Sarımsakları  bir güzel soyuyoruz bunları havanız da döveceğiz. Havan da bir güzel dövdüm sarımsakları mı sütümü kaynatacağım, küçük bir cezveye bir su bardağı sütümü boşaltıyorum ve ocağın üzerinde sütümü ve güzel kaynayacak sonra işlemleri geçeceğiz, burada sütün kaynaması önemli şimdi sütüm kaynadı getirdim ve sarımsağı içerisine ilave edeceğim sütü kaynar vaziyetteyken ocaktan alıp sarımsakları içerisine ilave edeceğiz. Karıştırıp üzerine kapak kapatıyoruz. 5 dakika dinlendiriyoruz. 


Sarımsak ve süt birbirine güzelce karışması gerekiyor. Bu demlenme işlemi sırasında hem de sütün o kaynarlı gidiyor çünkü çok kaynar, çok sıcak kaynar şekilde içmiyoruz özellikle boğazımızda iltihabi durumlar tahrif durumları varsa ki öksürük olursa bunlar zaten kaçınılmaz oluyor Sütümüzü çok sıcak tük etmeyeceğiz ılıdıktan sonra boğazımızı ağzımızı yakmaz 1 2 derecede olması gerekiyor. 

Burada sarımsak çok güzel bir şekilde dövülmelidir. Çünkü içerisindeki etken maddenin güzel bir şekilde süte karışması gerekiyor. Sarımsağı bıçakla ya doğrararsanız aynı etkiyi alamazsınız O yüzden dediğim gibi bu şekilde bir işlem uygulayalım. 

Geçen sene inanılmaz kötü bir öksürüğe yakalandım sadece öksürük değil bu göğsümde müthiş bir tıkanıklık vardı içeridekinin atılması çok belliydi balgam söktürmedi bu kürün en büyük özelliği zaten Kuru öksürüğü yapan şey yoğun şekilde balgam birikmesi. Eğer bu durumda olan arkadaşların varsa mutlaka bunu denesinler.

Sarımsak kürü, Süt sarımsak kürü, Balgam söktürücü sarımsak kürü, Öksürük kesici sarımsak kürü, Kür Tarifleri

Sarımsak Kürü Balgam Söktürücü Öksürük Kesici Reviewed by Haber on 11:34 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Videolu Yemek Tarifleri Nurselin Konukları Bugün © 2016
Videolu Yemek Tarifleri Videolu Yemek Tarifleri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.